Au fost anunțați câștigătorii concurului TerrY O’Neil 2014, iar premiul 1 a fost revendicat de către fotograful italian Giorgio Bianchi cu o serie de fotografii documentar ce urmăresc criza din Ucraina. Cu fotografia „În spatele baricadelor din Kiev” acesta a câștigat £3000 și un comision de la ziarul englezesc The Guardian. Câștigătorii celorlalte premii sunt Miguel Angel Sanchez din Spania, pentru o serie de portrete făcuta în fâșia Gaza, și Javier Arcenillas, tot din Spania, pentru un documentar despre cai sălbatici. Premiul pentru dispozitive mobile a fost câștigat de către englezul Rob Pearson-Wright.

Aflat la cea de-a 9-a iterație, concursul a fost inițiat de către fotograful englez Terry O’Neil pentru a ajuta fotografii începători să își facă publice imaginile. Deși există categorii pentru reportaj, modă, documentar, peisaj, faună, portret și artă, per total sunt acordate doar 3 premii, iar anul acesta fauna, moda si peisajul nu s-au calificat. Organizatorii spun că începând cu anul viitor vor fi sponsorizate toate categoriile, și deci vor fi câștigătorii din întreg spectrul fotografic.

Majoritatea fotografiilor din 2014 au fost trimise de către fotografi din Marea Britanie, cu USA pe locul 2, apoi Brazilia, Portugalia, Spania, Rusia, Italia, Germania și China. Imaginile trimise de Giorgio, declarate și ca favorite de către Terry O’Neil, au fost suprinse cu un aparat foto Fujifilm X-T1.

Fotografiile câștigătoare și cele mai reprezentative vor fi expuse la The Strand Gallery, în Londra, până pe 1 februarie. Pentru mai multe informații puteți vizita site-ul concursului Terry O’Neil Awards.

Lasă un răspuns