senzor de 20.1MP 1″-type BSI CMOS  | obiectiv 24-70mm echiv. F1.8-2.8 | Wi-Fi și NFC


Ce ne place:4d6c8c1a766b4efc918ff2c48dcc5d0b

  • Calitatea imaginii
  • Senzor mare și obiectiv rapid
  • Filtru ND integrat

Ce nu ne place:

  • Interval de zoom mic, comparativ cu competitorii
  • Rotițele de control ușor lente și fără feedback
  • Auto focus în lumină slabă

Aparatul foto Sony Cyber-shot DSC-RX100 Mark III este un model compact la nivelul entuziast, dotat cu un senzor de 1-inch 20.1MP Exmor R BSI CMOS. Este singura cameră compactă de pe piață dotată cu un vizor pop-up OLED care se retrage complet în interiorul body-ului.

Modelul RX100 Mark III este a 3-a generație de camere Sony premium compact și singura care conține un vizor. Spre deosebire de predecesorii săi, oferă un obiectiv zoom 24-70mm echivalent cu o apertură de f/1.8-2.8. Cele două modele anterioare RX100s ofereau intervale de zoom 28-100mm cu o apertură maximă de f/1.8-4.9. Deci ultima generație sacrifică din intervalul de zoom pentru o perspectivă mai wide si un obiectiv mai rapid – o schimbare destul de bine-venită în opinia noastră.

Vizorul oferă o rezoluție de 1440k de pixeli, în timp ce ecranul de 3 inch LCD oferă 1229k pixeli. Sensibilitatea ISO este între 80 și 12800. Camera este capabilă, de asemenea, de o rată de fotografiere în rafală maximă de 10 poze pe secundă. La partea de video, poate filma 1080P HD la 60, 30 și 24 fps și este dotată cu un microfon stereo încorporat.

Din punct de vedere al design-ului, RX100 Mark III este destul de mică și va încăpea cu usurință într-un buzunar. În partea frontală a camerei regăsim un switch care controlează nivelul de zoom, ca și o rotiță customizabilă în jurul obiectivului. Partea de sus a camerei conține o rotiță pentru selecția modului de fotografiere, declanșatorul, butonul on/off și deschiderea bliț-ului pop-up. Partea din spate conține un buton dedicat pentru înregistrare video și o rotiță, pe lîngă multe alte butoane, majoritatea customizabile.

Alte funcții notabile sunt Wi-Fi și NFC încorporat, care vor funcționa cu aplicațiile Sony Play Memories, posibilitatea de a roti ecranul LCD la 180 de grade deasupra camerei și un filtru ND(neutral density) integrat.

Această cameră este potrivită celor care caută un aparat foto compact cu o calitate foarte bună a imaginii și un set de funcții utile, un obiectiv de zoom rapid și vizor încorporat.

Pentru un review complet si imagini surprinse cu acest aparat foto, poți accesa:  acest link.

Lasă un răspuns