senzor 20MP 1″-type BSI CMOS | obiectiv zoom 24-100mm echiv. F1.8-2.8 | 1080/60p video


canon

Ce ne place:

  • Obiectiv rapid, senzor mare
  • Wi-Fi și NFC
  • Interval de zoom mai mare decât la competitori

Ce nu ne place:

  • Baterie slabă
  • Nu are funcții de procesare RAW pe cameră
  • Focus manual dificil

Războiul megapixelilor s-a transformat în ultima vreme într-o competiție a dimensiunii senzorului. Din ce în ce mai multe modele de aparate foto compacte cu sezor mare de imagine intră pe piață iar Canon Powershot G7 X este un exemplu bun. În interiorul body-ului relativ compact se află un senzor de 20MP BSI CMOS de 1″. Și ca să fie lucrurile clare, senzorul este de 2.8 ori mai mare decât cel găsit pe modele precum Canon PowerShot S120 sau Nikon Coolpix P340.

Aparatul G7 X are un obiectiv cu o distantă focală echivalentă a 24-100mm f/1.8-2.8 și stabilizare de imagine. Un interval ISO de 125-12800 înseamnă că G7 X se va descurca foarte bine în condiții de lumină slabă. Iar o rată de 6.5fps în rafală înseamnă că vei putea imortaliza chiar și cei mai rapizi subiecți.

Pentru scene cu lumină mai puternică, un filtru ND(neutral density) integrat te ajută să folosesti obiectivul rapid la maximum, iar funcții de genul NFC și Wi-Fi îți vor permite transferul rapid al pozelor de pe G7 X pe alte dispozitive mobile.

Controalele de pe G7 X includ o rotiță customizabilă pozitionată în jurul obiectivului, o altă rotiță pe spatele camerei și o alta pentru compensarea expunerii în partea superioară. Partea din spate este dominată de display-ul LCD de 3 inch cu touch pentru mai mult control și, pentru cei pasionați de seflie, acesta se rotește la 180 de grade pentru a prinde momentele perfecte de narcisism.

G7 X poate înregistra film în rezoluție 1080p HD până la 60fps și oferă un microfon stereo încorporat, poziționat în partea de sus a camerei. Un sistem de auto focus în 31 de puncte, bliț integrat cu auto pop-up și o varietate de moduri de fotografiere completează ceea ce pare a fi un pachet irezistibil. Singurele minusuri sunt la durata bateriei si viteza de reacție, mai ales în modul Raw.

 

Pentru un review complet si imagini surprinse cu acest aparat foto, poți accesa:  acest link

Lasă un răspuns