Duminica aceasta, pe 23 iunie, luna va fi mai apropiata de Pamant decat in orice alt moment din an. Ca o coincidenta, tot Duminica, astrul va fi si in faza de luna plina, avand loc fenomenul cunoscut ca si ‘Supermoon'(Superluna) care daca cerul nu va fi acoperit de nori, va aparea mai mare si mai luminoasa decat in mod obisnuit. CNET Australia a publicat un scurt articol cu ponturi pentru fotografierea lunii la acest eveniment, in toata splendoarea sa. 
Supermoon, Photo: Robin Ohia (via CNET.com)

Photo: Robin Ohia (via CNET.com)

Printre ponturile oferite de CNET.com sunt bineinteles utilizarea unui trepied si a unei telecomenzi pentru a preveni miscarea camerei (cu toate ca nu sunt recomandati timpii mari de expunere deoarece imaginea rezultata va fi neclara datorita deplasarii lunii pe cer) si, de asemenea, sfaturi despre compunerea imaginii.

Luati aminte ca chiar daca luna va parea mai mare si mai luminoasa pentru ochiul vostru, in fotografie nu iti poti da seama de acest lucru decat daca includeti un punct de referinta undeva in orizont. In fotografia de mai sus, Robin Ohia a inclus obiecte de dimensiuni cunoscute pentru a evidentia marimea lunii.

Click aici pentru a citi intregul articol ‘How to photograph the supermoon’ pe CNET.com.au

Lasă un răspuns