Fotografii sunt ca orice alt consumator. Unii isi doresc ultimele aparitii in domeniu chiar din ziua lansarii iar altii sunt mai mult decat fericiti sa se descurce cu echipamentul pe care il au, atata timp cat acesta functioneaza fara probleme, indiferent de vechime. Nu e nimic rau in a cumpara cel mai nou echipament disponibil, dar in acelasi timp nu e nimic rau in a folosi vechiul echipament.

Insa va veni o zi cand vechiul echipament nu mai face fata cerintelor tale. Cand se va intampla acest lucru, va trebui sa il inlocuiesti, dar aceasta nu inseamna neaparat ca trebuie sa fie complet nou. Exista o cantitate imensa de echipament foto folosit(second hand) pe piata si majoritatea este la fel de bun, si uneori mai bun decat modelele noi.

Chiar daca acum exista oferte foarte bune pentru echipament foto nou sansele sunt ca echipamentul folosit sa fie mult mai ieftin si la fel de bun._Buying-Used-Camera

Poti economisi de la 20% si pana la 60% din pret cumparand echipament second hand.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca o camera noua isi pierde mult din valoare din momentul in care faci prima fotografie in acelasi mod in care o masina isi pierde mult din valoare imediat ce ai iesit cu ea de la dealer.

E adevarat ca echipamentul foto nou vine cu garantie, insa de multe ori vei gasi si accesorii foto second hand inca in garantie, sau chiar vei putea prelungi garantia.

Cand sunt lansate modele noi de camere foto, nimeni nu stie cat sunt de bune in realitate. De obicei e nevoie de cativa ani pentru a determina daca sunt de calitate sau esecuri. Atunci cand cumperi un aparat foto second hand vei sti deja istoria din spatele acelui model si ce probleme sunt asociate cu el. Camerele foto folosite pot fi de multe ori mult mai durabile.

De asemenea poti avea in minte un model specific de aparat foto care e destul de scump. O metoda buna de a-l testa este sa cumperi unul second hand la un pret foarte mic si sa-l incerci pentru a te asigura ca chiar doresti sa cheltui banii pe o versiune mai noua. Daca te decizi sa cumperi versiunea mai noua o poti vinde oricand pe cea veche fara a pierde aproape nimic din banii pe care i-ai cheltuit initial, lucru care nu se intampla la vanzarea unui echipament nou abia achizitionat.

Camerele foto second hand sunt foarte utile si ca echipament de rezerva. Daca ceva nu merge cum trebuie, vei avea intotdeauna o rezerva de incredere. Vei dori de asemenea sa iei echipamentul vechi cu tine in locatii in care s-ar putea sa il strici pe cel nou.

Lasă un răspuns